Compassion creates humans

Jag är nog mer slut än jag förstår. Jag har hållt på få utbrott ett flertal gånger de senaste dagarna. Bara velat skrika rakt ut eller gråta. När jag kom hem i lördags kväll hände något inom mig och jag sparkade bakut. Jag är en prylmänniska och sjukt duktig på att samla på mig allehanda saker och ting av alla de slag (nja, kanske inte, men mycket har det blivit). Och nu fick jag någon antipryl-känsla som kom fram här. Ända sedan jag var liten så har inte bara jag själv haft mycket saker, utan vi hade mycket saker hemma. Jag och min bror hade mycket leksaker och framförallt hade ju min mormor mängder av saker. Hon samlade in saker till loppis åt Röda Korset och hon tog även emot kläder som de paketerade och skickade i klädinsamlingen. Det fanns ständigt mängder med saker hemma hos henne. Och hon samlade också på sig saker. Människor skickade trasiga saker eller kläder som var skitiga eller som de hade tagit bort knapparna på.
 
Mormor försökte och försökte att laga och tvätta dessa trasiga saker. Någonstans blev detta för mycket. Folk lämnade mer saker än hon kunde ta hand om och förutom det så hade hon myckte plats att samla sådant som hon själv var intresserad av. Hon hade ju massor med plats. Idag har hon flyttat in till en tvåa på knappt 70 kvm och vi försöker tömma hennes hus och bodar på alla dessa saker. Jag tror att jag bara har fått nog av grejer. Röra och röra och röra. Jag är själv superduktig på att röra till det, och ett av svaren i röra måste ju relaterat till hur mycket saker man har att röra till det med.
 
Nu har jag efter min reaktion börjat utrensning super deluxe av alla mina saker jag har. Jag försöker även skapa ett hem jag är någorlunda nöjd med, och vilket projekt det är! Det tar verkligen tid och energi att hålla på rensa bland alla sina saker. Och jag som då bor i en etta på ca 40 kvm och har ett källarförråd, kan ju bara ana hur min mormor som är 55 år äldre känner sig.
 
Jag är jättetrött och har gått runt och känt mig arg på något sätt de senaste dagarna. Jag vet dock inte vad jag skulle vara arg på, så jag misstänker att det är någon slags stressreaktion. Nu ska jag dricka te och sen sussa.
 

Åka hem!

Idag är det dags att åka hem från Sthlm! Jag ska åka hem för att jobba och det är med blandade känslor. Jag är inte sugen på att jobba, jag behöver vara ledig känner jag! Dock vill jag åka hem och få ordning hemma hos mig själv. Dessutom är det skönt att få komma bort lite och jag har haft det superbra här! Shoppat, ätit god mat, bakat cupcakes och umgåtts! :) Inte förrän nu har jag insett hur mycket jag saknar en balkong!


Ice cream

Glass i hamnen med mig själv.


Besviken

Jag är så arg just nu. Jag blir nästan aldrig så här. Men jag tänker ta min rättighet att känna mig förbannad.


Överallt

Finns dessa små paddor! Supersöta!


Ongoing process

Känns som det börjar hända lite saker nu. Hoppas det håller i sig och att det blir klart snart! Nu blir jag ute i stugan till lördag, och på lördag kväll har jag en dejt med tvättstugan! Ta hand om er!


I nostalgins värld

I artikeln "Varning för nostalgi-lavinen" har författaren Göran Everdahl tagit fakta på det här med vad nostalgi innebär idag och hur det har påverkat det samhälle vi lever i att dels sälja nostalgiska Picknick till skyhöga priser men också till att börja nyproducera Mon Amie. Han menar också på att fet främst i inte är de som levde under exempelvis 1950-talet som blir mest nostalgiska, utan populärast med retro verkar ligga hos en målgrupp av unga människor under 30 år. Och att det till följd av bland annat ungas nostalgi-hysteri så har sådana saker som var populärt på 50-talet börjat tillverkas på nytt.


Nya tider

Det märks när man har andra saker för sig som är mer intressanta än att sitta vid datorn. Jag har nu 41(!) oläsa blogginlägg via Bloglovin, och då är det kanske 7 bloggar jag följer där totalt... Jag har dessutom pausat mitt konto på Facebook.

Tröttmössa

Trött och seg hela dagen. Sov till 9. Tänkte ta en tupplur i soffan innan lunch men kom på andra tankar och fick för mig att jag skulle ut och cykla. For hem till föräldrarna för att pumpa cykeln och sen svingade jag mig upp på sadeln, glad i hågen. I typ två minuter tills jag insåg att mitt bakdäck var plattare än innan... Var bara att gå tillbaka med cykeln till pappa och gå hem igen...


Extra lyx!

Inte annat än att man känner sig lite extra speciell och lyxig när man får en sån här fin påse, trots att man "bara" handlat på rean :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3383126/images/2012/pic_4ff860799606ee7ec7004704.jpg" class="image">


Oh yeah!

Precis en man i min smak ;)


Mina nya arbetskompisarParty!


Bildregn

Jag bloggar mindre så länge appen inte funkar. Men här kommer lite bilder som uppdatering!
 RSS 2.0