Åldersnoja?

Tror att jag har hamnat i någon form av 30-årskris. Plötsligt ska jag fixa allt. Jag ska fixa hemmet på alla sätt och vis, inte bara liksom måla om och tapetsera, utan det är utrensning och donande. Jag ska också bli snyggare och må bättre än någonsin och träna och äta rätt...

Renoveringsdags!

Idag inleds renoveringen av hallen! Här kommer bilder på hur den ser ut nu.


Träna på landet

Åkte ut till stugan runt kl 9. Fikade och grejade lite sen gav jag mig ut på vad som var tänkt en powerwalk. Jag joggade istället bitvis till det ställe jag hade som vändpunkt. Och på vägen tillbaka vek jag av in på en gammal väg efter skogsmaskinerna. Igenväxt var det och torrt och varmt. Jag kunde sedan inte ta mig över den åker jag tänkt för att bonden spridit gödsel, så för mig blev det ännu mer terräng när jag fick ta mig över resterna efter en skogsavverkning.

Enligt RunKeeper var sträckan på knappt 4 km och jag var igång i 54 min!


Fika på landet

Åkte ut till stugan en sväng på eftermiddagen. Fikade och pratade lite strunt med mamma och pappa ❤


Ikea Family

Jag har tidigare funderat på att ansluta mig till Ikea Family, men det har inte blivit av. Är bara registrerad för Ikea Handla Hemma. Men nu tog jag tag i saken. Ska ju göra stora inköp framöver ;)


Nyköpings festdagar

När jag var liten älskade jag att klä ut mig. Jag tyckte det var jätteroligt att greja och hålla på med detta och jag lekte mycket med de "utklädningskläder" som fanns hos mormor. Dock var ju det mesta i vuxenstorlek och något stora åt oss barnbarn som ville klä ut oss. Men så varje höst, i början av augusti hölls den roliga Karnevalen. Detta var ett jippo som pågick fredag-söndag (som jag minns det). Det fanns karuseller att åka och massa knallar stod runtomkring och sålde diverser prylar och godis. Och på lördagen var det karnevalståg. Karnevalståget innebar att det åkte en bil först som spelade sambamusik och sen kom alla sambadansöserna i sina paljettprydda dräkter dansandes längs Östra Storgatan. Även allmänheten fick klä ut sig och delta i detta karnevalståg. Ett år gick hela familjen dit, utklädda till cowboys. Detta är inget jag minns, men mina föräldrar har ett fotografi på detta sitter på deras kylskåp.
 
Karnevalen är numera inte vad det en gång var. Det finns inget karnevalståg längre och det känns inte riktigt som det är samma stämning i stan längre under dessa dagar (kan dock bero på att jag växt upp nu).
 
Lugn natt trots festivaler
Bilden är lånad från Södermanlands Nyheters artikel, publicerad: 2013-08-03.

Tvättdag

Skjutsade killen och hunden till jobbet och passade på att åka hem till föräldrarna och låna deras tvättmaskin när de inte är hemma. Är inte helt lätt att få tvättid där jag bor nu, framförallt inte i tvättstugan med de nya maskinerna (med vägning, och återstående tid bl a). Det är typ 2 veckors kötid där! Inte alls vad jag är van med. Och man hinner tvätta tvätten, men den hinner inte torka. Så nu tvättar jag hos föräldrarna och jag har hela dagen på mig. De har torkvinda ute och det kommer säkert bli uppåt +25°C idag. Så jag kommer passa på att sitta ute i solen och ha det gott och läsa och lösa korsord medan maskinen snurrar.RSS 2.0